ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Oλοκληρωμένη προστασία


ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ

Συστήματα  ασφαλείας που ανιχνεύουν κινήσεις στο χώρο ανάλογα με τις εντολές που έχουν δοθεί.

Οι συναγερμοί αποτελούνται από τον κεντρικό πίνακα, το πληκτρολόγιο, την εσωτερική/εξωτερική σειρήνα, την μπαταρία, τον μετασχηματιστή, τους ανιχνευτές κίνησης, τις μαγνητικές επαφές και το GSM

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ο κεντρικός πίνακας του συναγερμού (Μικροϋπολογιστής) αποτελεί την καρδιά του συστήματος. Μπορεί να είναι ενσύρματος, ασύρματος ή υβριδικός, να υποστηρίζει δηλαδή τόσο ενσύρματους όσο και ασύρματους αισθητήρες. Η περίπτωση του υβριδικού συστήματος δίνει τη δυνατότητα χρήσης ασύρματων αισθητήρων σε σημεία της κατοικίας τα οποία δεν έχουν προβλεφτεί, όπως συνήθως ο αισθητήρας ανίχνευσης πυρκαγιάς σε σημεία του ταβανιού.

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ

Πληκτρολόγιο σε έναν συναγερμό είναι η μονάδα από τις οποίες ο χρήστης μπορεί να χειριστεί το σύστημα τοπικά. Στην οθόνη του πληκτρολογίου εμφανίζονται πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει ο χρήστης για το συναγερμό του. Από το πληκτρολόγιο μπορεί να γίνει οπλισμός και αφοπλισμός του συναγερμού. Μπορεί να γίνει ενεργοποίηση απενεργοποίηση κάποιας ζώνης να γίνει κλίση για βοήθεια και άλλες λειτουργίες.


ΣΕΙΡΗΝΕΣ

Οι σειρήνες του συναγερμού είναι το σύστημα τοπικής ειδοποίησης για εισβολή.

Υπάρχουν εξωτερικές και εσωτερικές σειρήνες. Συνήθως σε ένα σύστημα συναγερμού τοποθετούνται από μία.

Η εξωτερική σειρήνα καλό είναι να έχει ενσωματωμένη μπαταρία προκειμένου να σημάνει συναγερμό ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος κόψει εσκεμμένα τα καλώδια της. Η εξωτερική σειρήνα της θα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με αισθητήρες που καταλαβαίνουν πότε κάποιος προσπαθεί να την ανοίξει ή να την αποκολλήσει από τον τοίχο και αυτό γιατί αποτελούν έναν από τους πρώτους στόχους .Υπάρχουν ενσύρματες ή ασύρματες σειρήνες και από της ασύρματες, κάποιες έχουν την ανάγκη τροφοδοσίας 220V ενώ της λειτουργούν αυτόνομα από μπαταρία για διάστημα έως και πέντε χρόνων.

Ανιχνευτές κίνησης

Αισθητήρες κίνησης: Τοποθετούνται στους βασικούς χώρους διέλευσης της κατοικίας. Ανιχνεύουν την μετακίνηση ανθρώπων στο χώρο και όταν ο συναγερμός είναι οπλισμένος δίνουν σήμα για συναγερμό.

Σε μία σωστή εγκατάσταση συστήματος συναγερμού θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα οπλισμού όλων των περιμετρικών ανοιγμάτων (πόρτες παράθυρα) με αφοπλισμένους τους αισθητήρες κίνησης. Με τον τρόπο αυτό ακόμα και αν κινήστε στο εσωτερικό της κατοικίας μπορείτε να είστε προφυλαγμένος χωρίς οι αισθητήρες κίνησης να δίνουν συναγερμό.

ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Τοποθετούνται σε πόρτες και παράθυρα. Οι μαγνητικές επαφές αποτελούνται από δύο τμήματα. Τοποθετούνται κατά τρόπο ώστε όταν το παράθυρο ή η πόρτα είναι κλειστά τα δύο τμήματα να βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Το άνοιγμα του παραθύρου ή της πόρτας διαχωρίζει τα δυο τμήματα και προκαλεί σήμα συναγερμού. Υπάρχουν διαφορετικές μαγνητικές επαφές για διαφορετικά είδη θυρών και παραθύρων. Μια βασική διάκριση τους έχει να κάνει με το εάν είναι ορατές στο παράθυρο ή την πόρτα μετά την τοποθέτησή τους ή όχι. Οι μη ορατές παγίδες έχουν περισσότερο κόστος τοποθέτησης ωστόσο το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο.


ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΌ ΚΎΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ CCTV

Με τον όρο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ή κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) εννοούμε το σύστημα που αποτελείται από μία ή περισσότερες κάμερες, συνδεδεμένες συνήθως σε καταγραφικό (DVR ή NVR) για την καταγραφή εικόνας,ήχου και βίντεο με σκοπό την τοπική ή απομακρυσμένη επιτήρηση ενός χώρου. Ο εξοπλισμός των συστημάτων δύναται τα συνδεθεί ενσύρματα ή ασύρματα για την επίτευξη της επικοινωνίας.  Η ενσύρματη σύνδεση επιτυγχάνεται με την χρήση ομοαξονικών καλωδίων RG59, RG6, ή με τη χρήση καλωδίου UTP CAT5e. Συνήθως μέχρι τα 100 μέτρα απόσταση (απόσταση κάμερας από καταγραφικό DVR ή NVR) δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν παθητικοί ή ενεργητικοί πομποδέκτες (για την ενίσχυση του σήματος). Εφόσον όμως χρησιμοποιηθεί καλώδιο δικτύου UTP CAT5e, συστήνεται η χρήση παθητικών Video Ballun HD. Σε περίπτωση δικτυακής IP κάμερας, δεν χρησιμοποιούνται ζεύγους Video Ballun, αλλά χρήση ειδικού εξοπλισμού, ανάλογα με την απόσταση της Δικτυακής κάμερας από το τοπικό δίκτυο (Switch).


ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Σύστημα Χρονοπαρουσίας και ελέγχου πρόσβασης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΡΤΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ.
Σύστημα ελέγχου πρόσβασης για αναγνώστες καρτών προσέγγισης. Mνήμη 100.000 συμβάντων. Δέχεται έως 20.000 χρήστες και δυνατότητα σύνδεσης με Η/Υ.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣ
Σύστημα Χρονοπαρουσίας με οθόνη LCD, πληκτρολόγιο, αναγνώστη για κάρτες προσέγγισης και αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος.
Mνήμη 5.000 συμβάντων.
Δέχεται έως 20.000 χρήστες και έως 20.000 συμβάντα.
Υποστηρίζει 3 τύπους καρτών (IDC170, IDK50, ISO80).
Απόσταση ανίχνευσης: 10cm.
Χρήση του λογισμικού Τime Pro ή Time Basic.
Tροφοδοσία 12VDC.
Λειτουργεί και αποκλειστικά με αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων (δεν απαιτούνται κάρτες πρόσβασης).
Διαστάσεις: 192mm x 160mm x 45mm.


ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

SmartLine 020-2 / 4

Η συμβατική σειρά ανίχνευσης πυρκαγιάς SmartLine προσφέρει:

(SmartLine 020-2) με 2 ζώνες μη επεκτάσιμη , (SmartLine 020-4) με 4 ζώνες επεκτάσιμη σε 20 ζώνες και 4 ζώνες μοντέλο επεκτάσιμη σε 36 ζώνες (SmartLine 036-4).

Η εξαιρετικά συμπαγής και εύκολη εγκατάσταση, οι απλές διαδικασίες προγραμματισμού και η απλή λειτουργία του τελικού χρήστη καθιστούν αυτόν τον άκρως ανταγωνιστικό πίνακα ελέγχου ιδανικό για όλες τις μικρές και μεσαίες εφαρμογές, ειδικά για εκείνες τις εφαρμογές όπου η γρήγορη εγκατάσταση και ο προγραμματισμός είναι από τις πιο σημαντικές πτυχές του συστήματος. Οι πολυάριθμες λειτουργίες (χρονοδιακόπτες, λογική εξισώσεων, κλπ.), εκτεταμένη ευελιξία (αυτόματη εξισορρόπηση εξόδου, είσοδοι πολλαπλών λειτουργιών, εξατομικευμένες εξόδους, ολοκλήρωση αερίου λειτουργίας κλπ.) Και καινοτόμες δυνατότητες συνδεσιμότητας (RS485 BUS για σταθμούς τροφοδοσίας, .), παρέχουν την ηρεμία της γνώσης με βεβαιότητα ότι αυτό το ισχυρό εργαλείο είναι σε θέση να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη κάθε είδους εγκατάστασης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

Πίνακες ελέγχου SmartLight / G SmartLight / S

Συμπαγής και απλή λειτουργία του τελικού χρήστη, χωρίς προβλήματα εγκατάστασης και οι απλές διαδικασίες προγραμματισμού καθιστούν αυτόν τον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πίνακα ελέγχου ιδανικό για μικρές εφαρμογές που απαιτούν απόδοση και ταχύτητα. Είναι ακριβώς αυτό το τμήμα της αγοράς που ο πίνακας ελέγχου SmartLight βρίσκει τη θέση του. Είναι ιδανικό για εκείνες τις εφαρμογές που απαιτούν περιορισμένο αριθμό ανιχνευτών, με υψηλή αξιοπιστία και απόδοση που μπορούν να παράσχουν μόνο αναλογικά διευθυνσιοδοτικά συστήματα. Με αυτό το είδος εφαρμογής, το SmartLight είναι μια έγκυρη εναλλακτική λύση στα συμβατικά συστήματα.

Οι μονάδες του πίνακα ελέγχου μπορούν να εξοπλιστούν με προαιρετικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου του πίνακα απομακρυσμένου αναμεταδότη ή του πυροσβεστικού πίνακα ή του σταθμού τροφοδοσίας.

Το λογισμικό αφιερωμένο στους πίνακες ελέγχου SmartLight είναι το SmartLeague που δημιουργήθηκε για τη διαχείριση και τον προγραμματισμό του πίνακα ελέγχου.


Συσκευές ανίχνευσης πυρκαγιάς
Εξαρτήματα για συστήματα πυρόσβεσης
Οι συσκευές οπτικής / ηχητικής σηματοδότησης διαδραματίζουν βασικό ρόλο σε κάθε σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιάς.
Σε περίπτωση πυρκαγιάς, αυτές είναι οι συσκευές που προειδοποιούν άτομα στην περιοχή επικείμενου κινδύνου.

Τα ηχητικά σήματα, τα κουδούνια και τα φώτα στροβοσκόπωσης αποτελούν μερικές από τις συσκευές που προσφέρει η INIM στην εκτεταμένη σειρά προϊόντων.

Ανιχνευτές καπνού / φλόγας - Προσαρμογείς αγωγών - Συστήματα εισαγωγής
Θερμοευαίσθητα καλώδια, Ανιχνευτές καπνού δέσμης και Συστήματα αναρρόφησης καπνού
Οι γραμμικοί ανιχνευτές καπνού είναι μια πολύ κοινή λύση σε μεγάλες εφαρμογές (βιομηχανικά κτίρια, μεγάλες αποθήκες, υπόστεγα κλπ.). Στην πραγματικότητα, αποτελούν μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο ανίχνευσης λόγω της τεχνολογίας που αντανακλά και μειώνει σημαντικά τις ανάγκες καλωδίωσης.
Συστήματα εκκένωσης φωνής
Γιατί χρειάζεστε λογισμικό αποστολής αντιγράφων ασφαλείας
Η αυξανόμενη ζήτηση συστημάτων φωνητικής εκκένωσης για χρήση σε συνδυασμό με αυτόματα συστήματα ανίχνευσης πυρκαγιάς και συναγερμού πυρκαγιάς οδήγησε την Inim Electronics να υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με μερικούς από τους κορυφαίους κατασκευαστές εξοπλισμού εκκένωσης φωνής παγκοσμίως.
Λογισμικό
Η ομάδα ανάπτυξης του INIM, έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι ο ρόλος που διαδραματίζει το λογισμικό PC είναι ολοένα και πιο σημαντικός στα σημερινά συστήματα ασφαλείας, και πυρκαγιάς, ο στόχος είναι η παροχή λογισμικού που απλοποιεί τον προγραμματισμό και τη διάγνωση.
Ο προγραμματισμός ωφελεί πολύ από την διαδραστικότητα και την σαφήνεια των επεξηγηματικών σημειώσεων που μπορούν να προσφερθούν με λογισμικό PC.