ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Υπηρεσίες πληροφορικής - Καινοτόμα συστήματα και εφαρμογές.


ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ

Μία εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης αποτελείται από ένα σύνολο καλωδίων και υλικών (πρίζες , κατανεμητές, κλπ) το οποίο πραγματοποιεί την μετάδοση φωνής και δεδομένων σε ένα κτήριο.

Οι εγκαταστάσεις δομημένης καλωδίωσης είναι «ανοιχτής» αρχιτεκτονικής , χρησιμοποιώντας τυποποιημένα υλικά και τοπολογία σύμφωνα με διεθνή πρότυπα για τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση.

Η Allcom αναλαμβάνει την επαγγελματική εγκατάσταση της καλωδίωσης.

ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ

Η ευρυζωνικότητα μπορεί να οριστεί ως η σύνδεση υψηλών ταχυτήτων στο διαδίκτυο και οι αυξημένες δυνατότητες χρήσης διαδικτύου, ψηφιακού περιεχομένου και ηλ. υπηρεσιών. Το ευρυζωνικό δίκτυο είναι πιο γρήγορο και εύκολο στη χρήση του από το προϋπάρχον με τη σύνδεση από το τηλέφωνο, ενώ τα δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν σε αυτό πολύ πιο γρήγορα. Ο όρος αντιπροσωπεύει την ποσότητα, την ποιότητα και την ταχύτητα μεταβίβασης πληροφοριών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, αποτελεί δε το προς το παρόν ελάχιστο αίτημα οποιασδήποτε κοινότητας και σημείο εκκίνησης για τη μελλοντική ανάπτυξη.

Ανάλογα με τη χώρα έχει συμφωνηθεί ότι ταχύτητες κάτω από 128 Kbps ( ή 258 Kbps σε κάποια κράτη) δεν θεωρούνται ευρυζωνική σύνδεση.

ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ

Η τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας είναι μια σύγχρονη εναλλακτική λύση από την παραδοσιακή ενσύρματη δικτύωση που βασίζεται σε καλώδια για τη σύνδεση των ψηφιακών συσκευών. Οι ασύρματες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο σε οικιακά όσο και σε επιχειρηματικά δίκτυα υπολογιστών.

Αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση του δικτύου και την παραμετροποίηση των συσκευών, εξασφαλίζοντας την επικοινωνία στο internet, ταχύτητα και ασφάλεια. Γρήγορο σέρβις για την αντιμετώπιση κάθε σχετικού προβλήματος


VPN

Virtual Private Network

Το VPN ή αλλιώς Virtual Private Network (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο) αποτελεί ένα δίκτυο απομακρυσμένων εξυπηρετητών – servers. επεκτείνεται μέσω του διαδίκτυο σαν να ήταν οι συσκευές απευθείας συνδεδεμένες μέσα σε ένα τοπικό δίκτυο, και επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν δεδομένα σε κοινόχρηστα ή δημόσια δίκτυα, σαν να ήταν οι υπολογιστικές συσκευές τους απευθείας συνδεδεμένες με το ιδιωτικό δίκτυο. Οι εφαρμογές που εκτελούνται μέσω του VPN μπορούν συνεπώς να επωφεληθούν από τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια και τη διαχείριση του ιδιωτικού δικτύου.

e-mail

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ EMAIL

Το επιχειρησιακό email είναι απλώς το email που χρησιμοποιείτε ειδικά για την επιχείρησή σας. Συνήθως, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της επιχείρησής σας περιλαμβάνει το όνομα της επιχείρησής σας, όπως το «[email protected]» και οι συνάδελφοί σας θα έχουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν διαμορφωθεί με τον ίδιο τρόπο. Αυτός ο επαγγελματικός τρόπος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επιχειρήσεις θα χρησιμεύσει επίσης ως μορφή διαφήμισης καθώς το όνομα της επιχείρησής σας θα είναι ορατό με κάθε επικοινωνία.

Κάθε φορά που στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο παραλήπτης θα του υπενθυμίσουμε ποιοι είστε , η οποία είναι μεγάλη διαφήμιση ​​για μια μικρή επιχείρηση που προσπαθεί να χτίσει τη φήμη του σήματος. Το λογισμικό επιχειρησιακού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να ενισχύσει σημαντικά μια μεγάλη ή μια μικρή επιχείρηση, προσφέροντάς σας επιπλέον λειτουργικότητα στην επιχείρησής σας.

REMOTE DESKTOP

Anywhere - Anytime

Ο όρος Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας αναφέρεται στην ικανότητα ενός υπολογιστή να συνδέεται εξ αποστάσεως σε άλλο και να ελέγχει την επιφάνεια εργασίας του, ακριβώς όπως και αν ο χρήστης ήταν μπροστά από το απομακρυσμένο μηχάνημα. Η απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας είναι συνήθως προσπελάσιμη μέσω της θύρας 3389 και χρησιμοποιεί το λογισμικό που περιλαμβάνεται στα Windows ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα τρίτου μέρους, όπως το TeamViewer, το PC Anywhere, το VNC και άλλα.

Η Allcom μπορεί να σας εξυπηρετήσει απομακρυσμένα για γρηγορότερη επίλυση.


Σταθμοί Εργασίας Η/Υ

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

Η ανάγκη των χρηστών να συμμετέχουν σε πολλαπλές εργασίες και να αλληλεπιδρουν σχεδόν με το σύνολο των υπηρεσιών και μονάδων είναι πλέον προτεραιότητα για κάθε οργανισμό. Χρήστες έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν ανεξάρτητος τοπολογίας δικτύου (τοπικό LAN ή ευρυζωνικό WAN) ολες της μονάδες οπός: File Servers, Printer, Scanner, Φωτοτυπικά μηχανήματα, Plotters, BMS, CCTV, Access Control προς διευκόλυνση τους. Η ανταλλαγή αρχείων (File Sharing), ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail), άμεσα μηνύματα (instant message) δεν περιορίζεται από την συσκευή άλλα είναι στην διάθεση του χρήστη από οποιαδήποτε συσκευή και σημείο που έχει πρόσβαση. Το σημαντικότερο είναι να θεωρηθούν το σύνολο των συστημάτων και υπηρεσιών ως εύκολο και δεδομένο στην καθημερινότητα του.


SERVER & ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Microsoft Domain Server

Διοχετεύοντας την πληροφορία προς την σωστή κατεύθυνση είναι κρίσιμο σημείο όλων των εγκαταστάσεων. Η δύναμη της πληροφορίας στους επαγγελματικους χώρους είναι απολυτή και ορίζει το μέλλον του κάθε οργανισμού. Ειδικά συστήματα και τεχνικές επιβάλετε να εφαρμοστούν σε όλους τους χρήστες και μονάδες για την προστασία τους και των συνεργατών που συναλλάζονται από εσωτερικές και εξωτερικές απειλές. Τις περισσότερες φόρες τα προβλήματα δημιουργουνται από στοιχειά που βασίζονται στην μέθοδο «Mass Send and Pray» όπου δεν στοχεύετε συγκεκριμένα ένας οργανώσιμος ή χρήστης άλλα είναι μέρος μιας ευρείας επιθέσεις προς υποψηφία θύματα με κενά ασφάλειας.


ANTISPAM
Anti-Phishing & Ransomware Shield
Η λήψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα μηνύματα spam επιβαρύνουν και γεμίζουν το email σας, ενώ μπερδεύονται με άλλα email που είναι σημαντικά για εσάς. Επίσης, ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για ηλεκτρονικό ψάρεμα προσωπικών δεδομένων ή να σας παρασύρουν σε κακόβουλες ιστοσελίδες που μπορεί να μολύνουν τον υπολογιστή σας. Οι χάκερ χρησιμοποιούν τα μηνύματα spam ως μέσο για να σας παρασύρουν σε κακόβουλες ιστοσελίδες ή σε οικονομικές απάτες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Προστασία Endpoint
Η ESET προστατεύει τα πιο γνωστά λειτουργικά συστήματα με το ίδιο επίπεδο λειτουργικότητας μην αφήνοντας κανένα σημείο εισόδου στο δίκτυό σας απροστάτευτο.
Η πανίσχυρη κονσόλα διαχείρισης ασφαλείας της ESET σας παρέχει πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο γύρω από την κατάσταση ασφαλείας του δικτύου, τα endpoints και τις φορητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένης λειτουργικότητας ασφάλειας και λειτουργικότητας που σας προστατεύει από πάσης φύσεως απειλές.
FIREWALL
Προστασία Δικτυακών Επιθέσεων
Η κύρια λειτουργία ενός firewall είναι η ρύθμιση της κυκλοφορίας δεδομένων ανάμεσα σε δύο δίκτυα υπολογιστών.
Συνήθως τα δύο αυτά δίκτυα είναι το Διαδίκτυο και το τοπικό/εταιρικό δίκτυο. Ένα firewall παρεμβάλλεται ανάμεσα σε δύο δίκτυα που έχουν διαφορετικό επίπεδο εμπιστοσύνης. Το Διαδίκτυο έχει μικρό βαθμό εμπιστοσύνης (low level of trust), ενώ το εταιρικό δίκτυο ή το οικιακό δίκτυο διαθέτουν τον μέγιστο βαθμό εμπιστοσύνης. Ένα περιμετρικό δίκτυο (perimeter network) ή μία Demilitarized Zone (DMZ) διαθέτουν μεσαίο επίπεδο εμπιστοσύνης.
ANTI-VIRUS
ESET Multi Device Security
Είναι ένα πολύ ισχυρό και απαραίτητο εργαλείο που πρέπει κάθε Η/Υ να διαθέτει.
Ένας ιός υπολογιστών είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα υπολογιστή, το οποίο μπορεί να αντιγραφεί χωρίς παρέμβαση του χρήστη και να «μολύνει» τον υπολογιστή χωρίς τη γνώση ή την άδεια του χρήστη του. Ο αρχικός ιός μπορεί να τροποποιήσει τα αντίγραφά του ή τα ίδια τα αντίγραφα μπορούν να υποστούν από μόνα τους τροποποίηση, όπως συμβαίνει σε έναν μεταμορφικό ιό. Ένας ιός μπορεί να διαδοθεί από έναν υπολογιστή σε άλλους, παραδείγματος χάριν από ένα χρήστη που στέλνει τον ιό μέσω δικτύου ή του Διαδικτύου, ή με τη μεταφορά του σε ένα φορητό μέσο αποθήκευσης, όπως δισκέτα, οπτικό δίσκο ή μνήμη flash USB.

NAS

Network-attached storage

Η ασφάλεια είναι κάτι πού πρέπει να διαθέτουν όλες οι επιχειρήσεις. 

Το NAS (Network-attached storage) είναι συσκευή αποθήκευσης προσαρτημένη σε δίκτυο, μονάδα αποθήκευσης προσαρτημένη σε δίκτυο, αποθήκευση σε δίκτυο, αποθήκευση προσαρτημένη σε δίκτυο, συσκευή αποθήκευσης συνδεδεμένη σε δίκτυο, διακομιστής αποθήκευσης συνδεδεμένος σε δίκτυο,μπορούμε εύκολα να σας παρέχουμε με της καλύτερες συσκευές NAS ώστε να είστε στην καλύτερη δυνατή ασφάλεια.

CLOUD STORAGE

CLOUD COMPUTING

CLOUD STORAGE αποθηκευτικό νέφος ονομάζεται η διαδικτυακή κεντρική διάθεση υπολογιστικών πόρων (όπως δίκτυο, εξυπηρετητές, εφαρμογές και υπηρεσίες) με υψηλή ευελιξία, ελάχιστη προσπάθεια από τον χρήστη  και υψηλή αυτοματοποίηση. Στο Υπολογιστικό Νέφος η αποθήκευση, η επεξεργασία και η χρήση δεδομένων, λογισμικού και υπηρεσιών γίνεται διαδικτυακά, μέσω απομακρυσμένων υπολογιστών σε κεντρικά Datacenter. Υπηρεσίες όπως η παροχή εικονικών μηχανών, το διαδικτυακό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή τα κοινωνικά δίκτυα συχνά βασίζονται στην τεχνολογία του Υπολογιστικού Νέφους.